EN | HU
www.artplacc.hu
KORTÁRS MŰVÉSZETI ÉS DESIGN
FESZTIVÁL

2016. JÚLIUS 21-24.
TIHANY

Képzőművészet

“Bioszféra rezervátum” kortárs képzőművészeti kiállítás és program


A 6. ARTplacc Kortárs Művészeti és Design Fesztivál keretében a kortárs képzőművészek, designerek és a társművészeti szerzők és előadók a fenntarthatóság kérdésére adott válaszait keresi és mutatja be. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén lévő Tihany illetve az, hogy a fesztivál központja egy vízparti ligetben található kiváló alkalmat és teret biztosít arra, hogy korunk egyik legégetőbb problémakörére: a természet és az ember között kapcsolat törékenységére fókuszálhassunk, és egyben rámutassunk azokra a ma is elérhető megoldásokra vagy gondolatokra, amelyek ezt a megbomlott harmóniát visszaállítani igyekszenek.

A képzőművészeti kiállítások tematikája is erre épül, a cím " Bioszféra rezervátum" is erre utal, itt a legfiatalabb, még tanulmányaikat folytató művészektől egészen az elismertekig olyan munkákat fogunk bemutatni, amelyek vagy anyagkezelésükben vagy koncepciójukban a bioszféra szerteágazó kapcsolatainak művészi eszközökkel való megértését adják.


Központi kiállítótér :


Ádám Zsófia Teréz, Bondor Csilla, Dávid Zita Krisztina, Galambos Áron, Heim Péter, Hugyecsek Balázs, Kapronczai Evelin, Kiss Andrea, Kovalovszky Dániel. Kovács Lehel, Marázs Anita, Nagy Gabriella, Nagy Éva, Orosz Klára, Piros Boróka, Rizmayer Péter, Tranker Kata, Zagyvai Sári


Kurátor: Somosi Rita és Kaplár F. Krisztina


Kapcsolodó installációk - kiállítások:


# Forest 2.0

A budapesti Lengyel Intézet Platán galériájában sikeresen bemutatkozott páros Łukasz Pastuszka (lengyel építész - Moomoo Architects) és Illés Zsófia Szonja (magyar képzőművész - Collective Plant) interaktív installációi a közösséggel és közösségi alkotás folyamatával foglalkoznak. A két látszólag különböző területről és kultúrából érkező alkotó a fenntartható design és étkezési kultúra közösségi aspektusainak fókuszában találta meg az alkotásban a közös hangot. Munkáik az építészet, design, installáció, képzőművészet és gasztronómia határain tett izgalmas kísérletek, melyeknek elsődleges célja az alkotói és befogadói attitűdök és hagyományos szerepek, illetve a hagyományos kiállítótér átrendezése, újraértelmezése Tihanyban.

Kurátor: Tomasz Piars
#Dobozterek

A fiatalabb generáció a célcsoportja a budapesti Deák 17 Galériának. Tavalyi sikeres tihanyi bemutatkozásuk után idén is egy a tizenéves korosztály számára könnyebb befogadható kiállítási anyagot hoznak. A tárlat olyan kortárs dobozműveket mutat be, ahol a doboztér egy félig zárt, félig nyitott tér, mely funkcionálhat akár kettévágott szobaként vagy színpadként is, így betekintést enged az alkotó intim szférájába.


A Deák 17 Galéria válogatása a DOBOZTEREK, MAGÁN(Y)GYŰJTEMÉNYEK kiállításból a helyspecifikusan, a tematikára szűkítve valósul meg egy önálló kiállítótérben.


Kiállítók: Babos Zsili Bertalan, Barabás Zsófia, Bogdándy Szultán, Bp. Szabó György, Dér Adrienn, Énzsöly Kinga, Herbert Anikó, Horror Pista, Horváth Lóczi Judit, Karácsonyi László, Menyhárt Norbert, Nagy Benjámin, Németh Hajnal Aurora, Novák Zoltán, Pap Rami, Ujházi Péter

Kurátor: Kaposi Dorka

Design

Design kiállítás és pop-up store


A tavalyi év sikere után idén ismét 200 nm-es területen mutatkoznak be a hazai design szcéna legkiemelkedőbb alkotói. A budapesti MONO art & design galéria és concept store szelekcióját látványos, az idei fesztivál témájához kapcsolódó installáció keretében tekinthetik és vásárolhatják meg a látogatók A design kiállítás fókuszába a fenntarthatóság és környezettudatosság kerül, a bemutatásra kerülő tárgyak a felelős design gondolatiságához kapcsolódnak, a galériára jellemző minimalista esztétikum és a természet kapcsolatra reflektálva.


Kiállító tervezők:

ab concrete design, Air from Budapest, Andrasi Edina, Anna Daubner, Anna Amelie, Ambient Lamps, architecture uncomfortable workshop, Bagder & Fox, Bajrami Netta, Ballila, Blacklist, Boribianka, Boook Kiadó, Captain's Design, Csimota, Codolagni, Concept Eyewear, CUCC Papírzsák, Delacier, DEZKA, DOT for You, Dés-Kertész Dóra, DVA, Eperfa, Evuska, Ferencz Vanda, Finecut, Folqa, Gajcsi Blanka, , Hannabi, Hello Wood, Herter Kata, Hidasi Zsófi, INQ concept, Je suis belle, JÖF, Józsa design, Kármán Orsolya, KeramiArt – Károlyi Ildikó, Kezemura, Kincses Zsanett, Kis Hungarikumhatározók, Koncz Kinga, Koncz Nikoletta, Konda Brigi, Konsanszky, Kontor Enikő, Kovács Ágnes, Langó Krisztina, Lantos Judit, Lantos Tímea, Logifaces, Lubloy Zoltán, LUMINOSE, MAKE Design, Malinovka, Malutka, Mastrodesign, Maróti Viktória, Misija Design, MOHAdesign, MONGE studio, Müskinn, Nebouxii, Nemes Anita, Nemesi Anna, Nise design, NUBU, NUDE BY NUBU, Nyilas Kálmán, NYÚLGYÁR, Paper Up!, PDSIGN, Personal Perception, PlastrPlants, Polka lap, Prune design, PukiBoo, Ruzicska Tünde, Stringbike, Succult, Szabó Ádám Csaba, Szövetség ‘39, TATZ tetoválás, The Four, Tipton Eyeworks, Ursha, USE unused, Vidák Zsolt, Vidó Nóri, Weidinger, YKRA, Zosha


WORKSHOPOK

MONGE studió workshop // 07.21.-07.22. 17.00-19.00

A MONGE studió csapata, jelenleg ékszereket, lakáskiegészítőket, és design tárgyakat készít betonból, de igyekeznek egyre nagyobb területen használni kedvenc anyagukat. A workshoppon készíthettek velük betonból készült, kulcstartót, ékszereket, tolltartót és még néhány apróságot.

Részvételi díj: nincs

PLASTRPLANTS alkotó műhely // 07.23. 11.00-13.00

A PlastrPlants apró geometriai gipszformákba öntött növényekkel járul hozzá környezetünk zöldebbé tételéhez. A műhelyben folyó munka során a látogatók elkészíthetik saját formájukat, amikbe aztán be is ültethetik az általuk kiválasztott növényeket.

Részvételi díj: 1000 Ft, fizetés a helyszínen

SUCCULT workshop // 07.23. 17.00-19.30

Ha szereted a pozsgás növényeket, akkor gyere, ültess velünk!

Ha szívesen elkészítenéd saját könnyített beton növénytartóidat, vagy kipróbálnád a betonöntés izgalmas és örömteli élményét, akkor is itt a helyed közöttünk!
A workshopon kis könnyített beton növénytartóba ültethetsz kövirózsákat, valamint lehetőséged nyílik saját könnyített beton növénytartóid elkészítésére is.

Részvételi díj: 1000 Ft, fizetés a helyszínen

BETON WORKSHOP // 07.24. 10.00-16.00

Készítsünk együtt beton ékszereket és beton hamutartót, a segítséget, a szükséges eszközöket és az alapanyagokat mi biztosítjuk, nektek csak a kezeteket kell összepiszkolnotok. :)


Részvételi díj: 2500 forint, fizetés a helyszínen

Fotó

Kaposvári Egyetem Fotográfia szak

A Kaposvári Egyetem Fotográfia BA diplomamunkáiból három hallgató alkotásait láthatják az érdeklődők. A BA szak végzős hallgatói másodszorra mutatkoznak be az ArtPlacc programjában. Az előző évtől eltérően most csak három hallgatói diplomasorozata kerül kiállításra. Mindhárom alkotó az elmúlás, az emlékezés, illetve a család témakörét járta és járja ma is körbe. A kulcsszavakat Belicza László Gábor, Ligetvári Csenge Luca, illetve Puszt Zsófia is a természet közelségével és abban való megjelenésével szimbolizálja, fejezi ki. A munkák nem egy év, sokkal inkább a BA tanulmányaik összegzése, mindhárom személyes mégis kollektív mondanivalóval bíró alkotás és mindhárman egy-egy könyvben összegzik a három évüket, s az ebből létrejött diplomamunkát.

KEF webpage:

http://www.kefotografia.hu/

KEF Facebook:

https://www.facebook.com/KE-Fotogr%C3%A1fia-szak-384431848287552/?fref=ts

Film

Az ARTplacc mozijában idén is az elmúlt év kritikai sikereket arató hazai és külföldi filmjeiből, animációiból válogatunk.


2016. július 21. (csütörtök) 21:00 Mustang


2016. július 22. (péntek) 21:00 A fiú és a szörnyeteg


2016. július 23. (szombat) 21:00 Ifjúság

2016. július 24. (vasárnap) 20:30 Évszakok (fr)

Színház

SZÍNHÁZ


2016. július 21. (csütörtök)


11:00-12:00 Apró Színház - Színházi Nevelési Foglalkozások

19:30 Gergye Krisztián Társulata: AUKCIÓ


2016. július 22. (péntek)


11:00-12:00 Apró Színház - Színházi Nevelési Foglalkozások


2016. július 23. (szombat)


10:30-11:30 Veronaki duó meséje: Kuruttyoló békakirály

20:00 SZÍNHÁZ: Pintér Béla és Társulata közös koncertje a Müller Péter Sziámi And Friends zenekarral


2016. július 24. (vasárnap)


10:00-11.00: Veronaki Zenekar: Gőgös Gúnár Gedeon: Libabál családi koncert (a programra külön jegyvásárlás szükséges)


Zene

Az ARTplacc fesztivál programját minden este dj-k zárják.


21.Csütörtök: Kimitrak :: Suhaid, JohnnyDrama, The Stanley Maneuver. Waxman

22. Péntek: FPT : Haze aka Varga Vince, Péló,Bodoo napközben : Haze akaVarga Vince

23. Szombat:

20:00 A M. P. Sziámi And Friends zenekar koncertje Pintér Béla és Társulata zenészeinek részvételével

Soul Cure : Gandharva, Bem. napközben : Splatter

24. Vasárnap: Vida Vera

Gasztronómia

A gasztronómia és a művészetek kapcsolódási pontjait már 2013-ban elkezdtük bemutatni különböző programokon keresztül az I. Tihanyi GasztroMűvészeti Napok keretében, amely az összművészeti fesztivállal párhuzamosan került megrendezése. 2016-ben is folytatjuk a hagyományt.
Copyright © 2016 ARTplacc