EN | HU
www.artplacc.hu
KORTÁRS MŰVÉSZETI ÉS DESIGN
FESZTIVÁL

2016. JÚLIUS 21-24.
TIHANY

Résztvevők

KIÁLLÍTÓK


"Bioszféra Rezervátum"


Bondor Csilla (Faur Zsófi Galéria), Csató József, Ember Sári (Molnár Ani Galéria), Fehér László, Gáldi Vinkó Andrea (Deák Erika Galéria), Gyuris Róbert, Hugyecsek Balázs, Illés Zsófia Szonja, Jakatics-Szabó Veronika (Molnár Ani Galéria), Kovalovszky Dániel, Koronczi Endre, Martin Henrik, Navratil Judit (INDA Galéria), Orosz Klára, Łukasz Pastuszka, Piros Boróka, Szabó Klára Petra (VILTIN Galéria), Szemző Zsófia (INDA Galéria), Tranker Kata (VILTIN Galéria), Zagyvai Sári (VILTIN Galéria)


Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

A Moholy- Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkái idén is megtekinthetőek lesznek a tihanyi ARTplacc Kortárs Művészeti és Design Fesztiválon. A design sátorban kiállított válogatott munkák közt fotográfia, textil, kerámia és üveg tárgyak egyaránt szerepelnek. A bemutatásra kerülő alkotások Tihanyhoz, a természethez, valamint a fenntarthatósághoz kapcsolódnak.

Kiállító hallgatók: Babus Tünde, Berkes Anna Csenge, Farkas Gabriella, Fejér Bernadett, Furó Bernadett, Herter Katalin, Kancsár Mercédesz, László Ágnes, Rétfalvi Soma, Sinkovits Zsuzsanna, Szabó Eszter, Szőke Barbara, Tóth Barbara, Tóth Imola, Zsiga Renáta, Zsigó András

Kaposvári Egyetem Fotográfia szak

A Kaposvári Egyetem Fotográfia BA diplomamunkáiból három hallgató alkotásait láthatják az érdeklődők. A BA szak végzős hallgatói másodszorra mutatkoznak be az ArtPlacc programjában. Az előző évtől eltérően most csak három hallgatói diplomasorozata kerül kiállításra. Mindhárom alkotó az elmúlás, az emlékezés, illetve a család témakörét járta és járja ma is körbe. A kulcsszavakat Belicza László Gábor, Ligetvári Csenge Luca, illetve Puszt Zsófia is a természet közelségével és abban való megjelenésével szimbolizálja, fejezi ki. A munkák nem egy év, sokkal inkább a BA tanulmányaik összegzése, mindhárom személyes mégis kollektív mondanivalóval bíró alkotás és mindhárman egy-egy könyvben összegzik a három évüket, s az ebből létrejött diplomamunkát.


KEF webpage:

http://www.kefotografia.hu/

KEF Facebook:

https://www.facebook.com/KE-Fotogr%C3%A1fia-szak-384431848287552/?fref=ts


Metropolitan Egyetem

Idén a Budapesti Metropolitan Egyetem művész szakjainak hallgatói is bemutatkoznak az ARTplacc Kortárs Művészeti és Design Fesztiválon július 21. és 24. között Tihanyban. A fesztivál központi témájához kapcsolódva egy csoportos kiállítás keretében a természet ihlette, az ember és a természet kapcsolatát vizsgáló mintatervek, használati tárgyak, egyedi grafikák és fotók lesznek láthatók. Olyan munkák, amelyekkelkörnyezetünkről és a hozzá fűződő viszonyunkról üzennek, vagy épp mesélnek nekünka fiatal alkotók. Emellett egy válogatást is bemutatunk a METU filmes és animációs hallgatóinak rövidfilmes munkáiból. A változatos műfajokban és különböző technikákkal készült mozgóképek eltérő szemszögből, de egyformán érzékenyen reflektálnak a világunkra, melyben élünk. Az egy órás programban az elmúlt évek fesztiválkedvencei és friss alkotások egyaránt megtalálhatók.

A kiállítók: Bárány Lili - Tervezőgrafika BA; Bárdos Anna, Bartus Andrea - Divat- és textiltervezés MA, Hancsicsák Ádám - Képi ábrázolás BA; Kiefer Bálint - Fotográfia BA; Sisa Balázs, Soltész Edit, Varga Gábor Domonkos - Környezetkultúra BA.

Valamint Animáció BA, Mozgóképkultúra BA, Média design BA és Mozgóképművész MA szakos hallgatóink filmjei is láthatók lesznek: Adorján Éva, Szakály Réka, Bárczy Örs, Mészáros Borbála, Rádóczy Zsuzsanna, Gacs Júlia, Szabó Sarolta, Orosz Tina, Batka Máté, Hortobágyi Júlia, Andristyák Marcell, Kiss Ákos.

Arculat: Kálmán Luca – Tervezőgrafika MA

Kurátor: Barkóczi Janka, Zsömbör Krisztina

https://www.facebook.com/events/902619726532259/


Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

Nem csak te, Budapest is Tihanyban nyaral idén!

Budapest Főváros Önkormányzata sátrában feltöltődhetsz és megpihenhetsz az idei ARTplaccon: hűsítő üdítőitalok és kényelmes babzsákok, valamint szemet gyönyörködtető és meglepő szemszögből készült Budapest fotók és videók várnak. Aknázd ki kreativitásodat! Izgalmas művészeti alkotásokat készítünk egyfunkciós tárgyakból, veled!

Neked mit jelent Budapest? Oszd meg gondolataidat a fővárossal kapcsolatban - ezúttal a Balaton partján!

www.enbudapestem.hu

www.facebook.com/varosarculat

Copyright © 2016 ARTplacc